- شناسه خبر: 9779
لزوم ارزیابی علمی مدیران منتصب در شهرداری اهواز
چگونگی تاثیر ارزیابی علمی و علنی مدیران در شایسته سالاری ...
نویسنده: ابراهیم ارسطو
ترازوی رشد به بی تفاوت نبودن نیاز دارد.
خطا ها می تواند رفع گردد، اما به شهروند نمی توان گفت؛ خطاها را نبین.
شفافیت که همان واژه و شعار آشنای منتخببن انتخابات اخیر شوراهای محترم اهواز است، در انتظار وفای به عهد نظاره می کند.
اینک به تاثیر ارزیابی علمی مدیران در جلسه ای علنی می پردازم، که چگونه می تواند نقش موثر در حذف راهروهای لابی و سهم خواهی ایفا کند:
فرق و فاصله میان جلسه غیر علنی با جلسه علنی بسیار زیاد است،
در یک جلسه غیر علنی که جمعی مشخص و اغلب هم هدف حضور دارند، هر آنچه در گفتگو و بحث ها به ضعف یا به قوت بگذرد، چشم پوشی بر مسئله های حل نشده به راحتی و متاسفانه تنها با چند لبخند امکان پذیر است!
اما در یک جلسه علنی که تعداد حاضرین در جلسه از آن دایره ی مشخص خارج می شود، مسائل زیر ذره بین انبوه و رنگین کمان حضار قرار می گیرد و بدون شک چشم پوشی از ضعف و سوال های حل نشده ممکن نخواهد بود.
زمانیکه شخصیت های جویای صندلی مدیریت، این نوع گذرگاه علنی شورا و پاسخ گویی به سوال های رسانه ها و اهالی فن را در مسیر پیش رو مشاهده می کنند، سه اتفاق ارزشمند قابل پیش بینی است:
یک. افرادی که توانمندی آنها صرفا در راهروهای لابی است، بدلیل عدم توانایی و حداقل به جهت حفظ ظاهر، از حضور و پاسخگویی به سوال هایی که در درک آنها نیست منصرف خواهند شد. که به عبارتی: مهم ترین قدم در مسیر شایسته سالاری خواهد بود.
دو. تعداد افراد اهل فن و دانش که جویای جایگاه مدیریت هستند و در پاسخ علمی و عملی به سوال ها آمادگی داشته باشند افزایش می یابد..
سه. هر آنکه آرمان مدیریت در سر می پروراند، ابتدا در جهت افزایش توانمندی و علم خود تلاش می کند، سپس با آن توانمندی و شایستگی برای صندلی مدیریت بر می خیزد.
در واقع جمع هر سه حالت فوق، آنجا از اهمیت برخوردار است، که در نتیجه و در عمل شاهد نام هایی توانمند و شایسته برای کسب جایگاه مدیریت شهری خواهیم بود.
جایگاه مدیریت شهری که یک حوزه تخصصی و با تاثیر مستقیم بر زندگی شهروندان است، به افراد توانمند در امر مدیریت خلاصه نخواهد شد، و در انتظار افرادیست که آشنایی لازم را نسبت به امور شهری و همچنین علم لازم را نسبت به تاثیر ارزشمند طراحی و محیط زیست بر شهروندان داشته باشند.
برای درک بهتر نسبت به لزوم ارزیابی علمی مدیران یاد آور می شوم..
چگونه است که در ابتدایی ترین مرحله از خدمتگزاری که مرحله استخدام یک پرسنل کارمندی می باشد، دغدغه های یک شخص شامل:
گذر از آزمون های تستی و کتبی،
سپس گذرگاه بعدی یعنی مصاحبه است!
اما در مسیر انتصاب مدیران تاثیر گذار و تعیین کننده شهری تنها دغدغه و آزمون، انتخاب لابی های تاثیر گذار است.
اهواز شهریست که تشنه مدیران قابل است.
از شوراها و شهردار محترم اهواز انتظار می رود، در مسیر شفافیت اینچنین مسائل را سخت و پیچیده تصور نکنند، و در واقع آن را سهل و قابل حل ببینند،
چراکه؛
پس از سختی آسانی است.
و کدام سختی زیباتر از عدم توجه به سهم خواهی هاست! که خروجی آن بدون شک آسانی برای شهروندان خواهد بود.
ارزیابی علمی و علنی مدیران شهری قبل از انتصاب.